Ziekenhuis St Jansdal bouwt vernieuwde OK met geavanceerde beeldvormingstechnieken

Ziekenhuis St Jansdal heeft op de locatie in Harderwijk een vernieuwde operatiekamer in gebruik genomen: de hybride OK. Deze operatiekamer is niet alleen uitgerust met de standaardapparatuur, maar ook met nieuwe technieken waarmee chirurgen tijdens de operatie direct gedetailleerde beelden kunnen zien.

Dankzij deze toepassing kunnen operaties met nog meer precisie en veiligheid worden uitgevoerd, waardoor de kwaliteit van de zorg flink verbetert

Vaatchirurg en afdelingshoofd René The legt uit: “We kunnen nu nog beter de oudere en kwetsbare patiënten met slechte bloedvaten in hun benen behandelen. Vaak hebben deze patiënten veel last van wonden en pijn. Met behulp van de geweldige beeldtechnieken kunnen we de vernauwde bloedvaten op een veilige en effectieve manier behandelen. Deze hybride OK is speciaal ontworpen om operaties en ingrepen via de bloedvaten te combineren. Zo zijn we helemaal klaar voor de toekomst en kunnen we onze patiënten zo optimaal mogelijk behandelen.”

Bouwperiode 
In een periode van 9 weken is een van de bestaande operatiekamers omgebouwd tot hybride OK. De verbouwing heeft plaatsgevonden in de zomerperiode, een tijd waarin minder patiënten worden geopereerd. “Hierdoor hebben we ervoor kunnen zorgen dat de impact op de operatieplanning voor onze patiënten en onze dagelijkse zorg minimaal was”, vertelt Kim Westgeest, hoofd OK. “We zijn super trots op het resultaat en kijken ernaar uit om onze patiënten ook in de toekomst de best mogelijke zorg te blijven bieden.”

St Jansdal
Foto St Jansdal