Woningbouw boven alles!

Ingezonden bericht - De gemeente Ermelo heeft bericht dat er tot nader order geen particuliere woningbouwinitiatieven in behandeling worden genomen. De vergunningverlening voor deze projecten is door capaciteitsproblemen stilgevallen, meldt de gemeente.

De VVD Ermelo heeft in de raadsvergadering van 9 oktober hierover een motie ingediend waarbij zij het college opdraagt alle woningbouwinitiatieven per direct in behandeling te nemen

Nederland kent een aantal grote uitdagingen. Eén daarvan is dat er een groot tekort is aan woningen. De VVD Ermelo had verwacht dat na de constatering van het capaciteitsprobleem door het college in april het probleem zou zijn opgelost óf dat het college met een plan van aanpak zou komen om dit probleem op te lossen. Niets van dit alles is gebeurd. Het college zet de rem erop en er is geen plan of ambitie om dit probleem op te lossen.

Diverse kansen voor woningbouw blijven onbenut en projecten blijven hangen. We hebben actie nodig voor wat betreft woningbouw. Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Het gaat hier om substantiële aantallen woningen. Particuliere woningbouw levert een grote bijdrage aan de woningnood en kan in hoog tempo uitgevoerd worden. Maar dat moet dan wel goed gefaciliteerd worden. De motie is aangehouden tot 7 november wanneer er in de raad verder gesproken wordt over dit onderwerp. De VVD verwacht dat het college dan met ambitieuze oplossingen komt en niet blijft hangen in de vaststelling dat er een probleem is.

Gert Jan Brouwer
VVD Ermelo