Voorbereiding seizoen 2024-2025 DVS'33 Ermelo

De voorbereiding op het seizoen in de Derde Divisie begint voor de hoofdmacht van DVS’33 Ermelo op zaterdag 13 juli met de eerste training. De eerste oefenwedstrijd volgt een week later bij OJC Rosmalen, waarna er drie wedstrijden gespeeld worden in het kader van de Harry Hamstra cup. Het oefenprogramma wordt op 10 augustus besloten bij oude bekende WHC in het Wezep Nederlaagtoertooi.

Aanvang eerste training op zaterdag 13 juli om 10:30 uur

Het is natuurlijk nog ongewis, wie die eerste training gaat leiden. Het is altijd leuk om zo’n training te volgen, om de oude spelers weer terug te zien en kennis te maken met de nieuwe spelers. Zo’n eerste training heeft toch altijd een aparte sfeer, getuige ook het hogere aantal supporters, dat daarvoor op komt dagen.
 
Zaterdag 20 juli 14:00 uur: OJC Rosmalen-DVS’33 Ermelo

Voor de geelzwarten een volstrekt onbekende tegenstander. De club ontstond in 1947 na de fusie van ODI en Juliana tot OJC. Het groeide uit van een eenvoudige dorpsvereniging tot een van de grootste clubs van het land met 2300 leden en speelt sinds 2005 op sportpark De Grote Wielen. In 2014 bereikte OJC de Topklasse, die twee seizoenen later na de invoering van de Tweede Divisie overging in de Derde Divisie.

Door corona kregen de roodzwarten niet de kans om de degradatie uit de Derde Divisie van 2019 ongedaan te maken, maar toen de competities in ’21-’22 weer helemaal uitgespeeld werd, promoveerden de Brabanders weer. De club is dan weliswaar onbekend, maar de hoofdtrainer niet. Dat is Willem Leushuis. Hij kwam daar in het eerste coronaseizoen (’19-’20) en gaat er zijn vijfde seizoen in. De inwoner van Woudrichem hielp DVS eerder uit de brand in ’16-’17 na het vroegtijdig vertrek van Roeland ten Berge. Het zal zeker de moeite waard zijn voor de Ermelose supporters om hun favoriete club weer voor het eerst aan het werk te zien, ook al vraagt dat wat reistijd.
 
Harry Hamstra Cup vrijdag 26 juli, dinsdag 30 juli en 3 augustus
Het toernooi is inmiddels voor DVS niet meer weg te denken uit de voorbereiding op het seizoen. De Harry Hamstra Cup, genoemd naar de overleden oer-Spartaan Harry Hamstra, die naast een goede voetballer ook een uitstekend schrijver was, staat in het teken van sponsering van een aan kanker gerelateerd goed doel.

Het toernooi staat garant voor een hoge weerstand met deelnemers uit de Tweede- en Derde Divisie. DVS ruilde het jaarlijkse toernooi van SDC Putten, waar het regelmatig de eerste prijs pakte, in voor de prestigieuze tegenstanders in de HHC. Daarin treffen de Ermeloërs ook nu weer drie bekenden.

Ook in 20121 troffen Sparta Nijkerk en DVS elkaar voor de Harry Hamstra Cup. Toen op de finaledag, waar de Nijkerkers met 3-2 wonnen. Foto: Theo Aalten.
Ook in 20121 troffen Sparta Nijkerk en DVS elkaar voor de Harry Hamstra Cup. Toen op de finaledag, waar de Nijkerkers met 3-2 wonnen. Foto: Theo Aalten.

Vrijdag 26 juli om 20:00 uur: DVS’33 Ermelo-Sparta Nijkerk
De twee clubs komen al bijna zolang als ze bestaan met grote tussenposen tegen elkaar uit. Na de promotie van Sparta Nijkerk in 2019 zijn zij al weer voor het zesde achtereenvolgende seizoen bij elkaar ingedeeld (definitieve indeling Derde Divisies wordt op 5 juli bekend gemaakt). De oranjehemden zijn per definitie een moeilijk te kloppen tegenstander voor DVS, maar de meest recente ontmoeting op “De Ebbenhorst” in de voorlaatste competitieronde eindigde in een eclatante 1-5 overwinning voor de Ermeloërs. Nu ontvangen de geelzwarten organisator Sparta Nijkerk voor ongetwijfeld weer een boeiend treffen.
 
Dinsdag 30 juli 20:00 uur: GVVV-DVS’33 Ermelo
Aan de blauwe kant van Sportpark Panhuis treffen de Ermeloërs Tweededivisionist GVVV. De Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging werd niet zo vaak bestreden als DOVO of Sparta Nijkerk, maar toonde zich altijd een geducht tegenstander en draagt momenteel het vaandel in het “Veense” voetbal. Vorig seizoen promoveerde GVVV terug naar de Tweede Divisie en won het tweemaal van de Ermeloërs, maar in de Topklasse bleef DVS na de “krankzinnige” 3-3 in Veenendaal en de 4-1 thuis ongeslagen tegen de blauwwitten. Van alle promovendi in de Tweede Divisie deden de Veenendalers het nog het beste. Een goede en sterke sparringpartner voor de geelzwarten derhalve.
 
Zaterdag 3 augustus 12:30 uur: DOVO-DVS’33 Ermelo
Op de finaledag van de HHC bijten DOVO en DVS’33 Ermelo het spits af. Die finaledag speelt zich met drie wedstrijden in het geheel af op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk. Door Ons Vrienden Opgericht met hetzelfde bouwjaar als DVS (1933) is al lange tijd een zeer gewaardeerde tegenstander. Na de 50-er jaren ontbrak het echter lang aan competitieduels tussen beide clubs, maar die keerden weer incidenteel terug op het hoogste niveau in het amateurvoetbal. De roodwitten tastten in het verleden tweemaal mis tijdens met degradaties, maar promoveerde in 2017 naar de Derde Divisie. De ambities liggen natuurlijk op het allerhoogste niveau, maar dan wel via de weg van de geleidelijkheid. Qua aspiraties laten DVS en de “Veense Rooien” elkaar goed vergelijken en dat maakt de onderlinge ontmoetingen per definitie uitermate boeiend. Jarenlang had DOVO moeite om van de Ermeloërs te winnen, helemaal op de Veluwe, maar het afgelopen seizoen pakten de roodwitten vier punten van DVS (2-0 en 2-2).

Zaterdag 10 augustus 14:30 uur: WHC-DVS’33 Ermelo (nederlaagtoernooi)
DVS besluit de oefencampagne in voorbereiding op de competitie, die op zaterdag 17 augustus begint, op “De Mulderssingel” in Wezep tegen WHC. Dat is in het kader van een nederlaagtoernooi, waarover verdere informatie vooralsnog niet bij de schrijver dezes bekend is. De Ermeloërs zijn al sinds de 30-er jaren bekend met het Wezeper voetbal (Wezeper Boys). De Wezep Hattemerbroek Combinatie van 1930 was voor de invoering van de 1e klasse in 1970 een absolute topclub in het land, maar greep steeds naast de algehele zaterdagtitel. Daarna slaagden de blauwwitten er nooit in om op het hoogste platform een kampioenschap te pakken. In het slotduel in ’09-’10 misten zowel ACV als de Wezepers door het 1-1 gelijkspel de promotie naar de nieuwe Topklasse. Dat gebeurde ook nog eens na de verloren beslissingswedstrijd tegen DETO in 2012. Door interne conflicten zakte de club in sportief opzicht wat weg kwam na de degradatie in ’15 vooral in de 1e klasse uit. Nadat het vorig seizoen nog niet lukte om te promoveren via de nacompetitie grepen de blauwwitten met overmacht de titel in de 1e klasse H en komen weer uit op het niveau, waar een club van de statuur van WHC ook hoort. Het zal ongetwijfeld weer een leuke kennismaking van DVS worden met de Wezepers.

Bron DVS'33 - Foto Theo Aalten