Trainingen synchroonzwemmers ZEW Ermelo start op dinsdag 27 augustus op

De synchroonzwemmers van Ermelo ZEW starten op dinsdag 27 augustus weer met trainen. Elke dinsdag van 18:00 - 18:45 uur trainen de jongste synchroonzwemmers in de Zanderij van Ermelo in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.

Tijdens de Olympische Spelen hebben Noortje en Bregje Brouwer  een bronzen medaille gehaald met synchroonzwemmen

Kinderen die ook graag willen leren synchroonzwemmen, net zoals de zusjes Brouwer, kunnen gratis drie keer proeftrainen bij ZEW Ermelo. Aanmelding voor een proeftraining  kan via  [email protected]  ZEW Ermelo is een van de weinige zwemverenigingen in deze regio die synchroonzwemmen aanbiedt. We hebben zwemmers uit de gemeente Harderwijk, Putten en Ermelo.
 
Synchroonzwemmen is een leuke, bijzondere en intensieve teamsport. Een combinatie van zwemmen en dansen waarbij je lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen nodig hebt. Een veelzijdige sport dus! De leeftijden variëren van 7 tot 17 jaar en er wordt gezwommen op verschillende muziekstijlen.
 
Synchroonzwemmen kun  je vergelijken met ballet of dansen in het water. Het is een sierlijke sport, maar het is niet gemakkelijk. Het kost veel uithoudingsvermogen en er gaat veel doorzettingsvermogen en training aan vooraf. Synchroonzwemmen betekent dat je goed moet kunnen zwemmen, ook onder water. Je moet lenig zijn, sterke spieren hebben en een goede houding. Je moet synchroon op de maat van de muziek kunnen zwemmen én tegelijk met elkaar. Je leert om alle wedstrijdzwemslagen mooi en netjes te zwemmen en daarna ook snel, dus op tijd. Ook leer je nog speciale synchroonzwemslagen en onder water zwemmen. Je leert stuwen en figuren (techniek) zoals een salto achterover gehurkt, een zeilboot of een balletbeen.
 
Hoe hoger je komt, hoe meer figuren je leert. De figuren worden ook steeds een beetje moeilijker. Bij een “uitvoering” of “muziekstuk” rijgen we de zwemslagen, het stuwen en de techniek oefeningen (figuren) die je hebt gehad aan elkaar en leer je op de maat en het ritme van de muziek te zwemmen.