St Jansdal publiceert eigen app MijnStJansdal

In de online omgeving MijnStJansdal kunnen patiënten hun medisch dossier inzien en zorgzaken zelf regelen. Dit kan via de website én via een app op telefoon en tablet. De app heette MyChart, een Engelse naam zonder link naar het ziekenhuis.

De app werd niet goed gevonden én gebruikt. MyChart is nu vervangen door de app “MijnStJansdal”. De inhoud is hetzelfde, ook de manier van inloggen

Leonie Boven, voorzitter raad van bestuur: “De app heeft nu een herkenbare, duidelijke naam en de kleuren van ons ziekenhuis. Hiermee geven we ook het belang aan van ons patiëntenportaal en willen we onze patiënten ook graag stimuleren om gebruik te maken van onze app. Het is namelijk een belangrijke schakel in het voorbereiden op een ziekenhuisbezoek. Bovendien geeft de app mogelijkheden die een computer niet biedt, bijvoorbeeld het koppelen van een bloeddrukmeter. Ook kunnen patiënten de app gebruiken om aan te geven dat ze in het ziekenhuis zijn aangekomen. Zij hoeven zich dan niet meer bij de zuil aan te melden. Dit biedt toch iets meer privacy.”
 
Promotieweken
In de week van 4 en 11 december stonden medewerkers in de centrale hal om patiënten te attenderen op de nieuwe app en om te helpen. Patiënten ontvingen iets lekkers of een touchpen als attentie. Hiermee kunnen ze schrijven én met de tip van de pen een (telefoon)scherm bedienen. De reacties waren heel positief.  
 
De app installeren
Open de Appstore of Google Play. Zoek op MijnStJansdal. Installeer de app. Het inloggen gaat hetzelfde als met MyChart: met DigiD met sms-controle of met de DigiD app. Patiënten kunnen de app MyChart verwijderen van hun telefoon.
 
Vragen? Hulp nodig bij MijnStJansdal?

De medewerkers van Digiplein zijn bereikbaar tijdens kantooruren via 0341 463 700 of [email protected]. Digiplein heeft ook een balie in de hal in Lelystad en Harderwijk. Mensen kunnen tevens terecht bij hun Bibliotheek met algemene vragen over een tablet of telefoon, of het gebruik van DigiD. Alle bibliotheken hebben een Informatiepunt Digitale overheid. Advies of hulp is gratis. Mensen hoeven niet lid te zijn van de bieb.
 
MijnStJansdal in cijfers
MijnStJansdal bestaat sinds 2016. Bijna 155.000 mensen gebruiken hun medisch dossier om zelf zorgzaken te regelen. Er zijn ruim 100.000 inlogsessies per maand. 70% van de patiënten die een afspraak heeft, opent zijn dossier vlak voor of na de afspraak.