Samen helpen we de hei

De Groevenbeekse hei groeit steeds meer dicht met boompjes en struiken. Deze zijn nu nog klein maar als we niets doen, verandert dit natuurgebied in een bos.

Ook veel bijzondere planten- en diersoorten verdwijnen dan. Daarom steken ze op zaterdag 2 november weer de handen uit de mouwen om boompjes en struiken weg te halen. Helpt u mee? 

Dit jaar werken ze samen met de Ermelosche Natuurwerkdag en de vaste vrijwilligersgroep. De Ermelosche Natuurwerkdag wordt elk jaar georganiseerd door ChristenUnie Ermelo, Progressief Ermelo en de Werkgroep Landschapsbeheer KNNV. 

Uw hulp is hard nodig
Vele handen maken licht werk. Daarom nodigt de gemeente Ermelo u graag uit om mee te helpen op de hei. Dit gebeurt onder begeleiding van boswachter Henk Jan Zwart. We starten samen met koffie, thee en iets lekkers. Daarna delen ze gereedschap en handschoenen aan de deelnemers uit, en gaan we in groepjes de hei op. Om de boompjes goed te verwijderen, steken we ze met een steekschep uit. Kleine boompjes kunnen we ook uittrekken. De boompjes leggen we daarna langs het pad, zodat de gemeente ze op kan halen. We sluiten de ochtend om 12.00 uur af met een welverdiende lunch.

Wanneer en waar
Datum: zaterdag 2 november
Tijd: van 09.00 tot 12.00 uur
Locatie: Groevenbeekse hei, verzamelplaats bij de ingang naar de hei tegenover Watervalweg 98-100 (de bosbessenkwekerij)

Goed om te weten
  • Trek stevige schoenen of laarzen aan
  • Boompjes en struiken verwijderen is fysiek best zwaar werk
  • Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom om mee te helpen, onder verantwoordelijkheid van de ouders
  • U kunt parkeren op enkele parkeerplaatsen aan de Watervalweg, maar nog beter: kom op de fiets
Meld u aan voor 28 oktober
Wilt u helpen? Meld u dan vooraf bij ons aan. Heeft u zelf een scherpe steekschop? Fijn als u deze meeneemt en dit bij de aanmelding noemt. Dan weten we hoeveel steekschoppen we moeten huren. U kunt zich aanmelden via het formulier