Progressief Ermelo haalt ideeën tijdens gesprekken in dorpscentrum

Progressief Ermelo stond op zaterdag 8 juni met enkele leden in het dorpscentrum. De fractie van de lokale partij wilde graag in gesprek met inwoners over woningbouw in Ermelo. Maar uiteindelijk gingen de gesprekken ook over heel veel andere onderwerpen.

Over woningbouw werd vaak gezegd dat er behoefte is aan kleinere woningen voor

ouderen en voor jongeren. Verbetering van de ouderenhuisvesting leidt tot doorstroming waardoor grotere woningen voor gezinnen vrijkomen. Over hoogbouw wordt, afgaande op de reacties, nog wat verschillend gedacht. Er is duidelijk wel grote behoefte aan goedkope huurwoningen.

Verder kwamen veel andere onderwerpen aan de orde. Inwoners gaven aan blij te zijn met de recreatieve fietspaden die recent zijn aangelegd. 

Over evenementen wordt verschillend gedacht. Ermeloërs maakten duidelijk dat er niet moet worden bezuinigd op sport, want dat gaat ten koste van de sociale samenhang in het dorp en sport is gezond. Zuinig zijn op de natuur werd als aandachtspunt meegegeven.

Inwoners gaven verder aan dat ze geen behoefte hebben aan een industrieterrein langs de A28, maar dat je daar ook woningen kunt bouwen. Bedrijven zouden prima een plek kunnen vinden in Harderwijk of in Zeewolde. 

Sommige mensen vroegen soms waarom Progressief Ermelo zo zichtbaar in het dorp stond, want de Europese verkiezingen waren net geweest. Maar Progressief Ermelo is door het hele jaar heen actief in het dorp, juist als er geen verkiezingen zijn. Alle opmerkingen waren interessant en bruikbaar voor de standpuntbepaling van Progressief Ermelo in de komende maanden.