Opvang vluchtelingen: Ermelo zet locatie onderzoek voort, ondanks koerswijziging nieuw Kabinet

Ingezonden - Ermelo zet het locatie onderzoek om een opvang voor circa 160 vluchtelingen te realiseren door, ondanks het voornemen van het nieuwe Kabinet om de Spreidingswet niet uit te voeren. Dat liet burgemeester Hans van Daalen namens het College van B&W weten op vragen van Progressief Ermelo. 

De burgemeester gaf in zijn beantwoording tijdens de raadsvergadering aan dat de Spreidingswet gewoon een geldende wet is

Om dat te veranderen, zal een wetwijziging moeten worden doorgevoerd, wat een langdurig traject is. Ermelo gaat dan ook gewoon verder met het locatie-onderzoek naar een opvanglocatie voor circa 160 vluchtelingen. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar een locatie aan de Buitenbrinkweg. De burgemeester gaf aan dat het College op korte termijn met een update over dit onderwerp zal komen.

Progressief Ermelo is blij met de reactie van het College. Fractievoorzitter Evelien Kars sprak woensdag in de raad: “Terwijl we vandaag met elkaar in debat gaan over onze financiële uitdagingen als gemeente en hoe we ons dorp nog mooier en socialer kunnen maken, is het op meerdere plekken in de wereld oorlog. Er is zelfs oorlog in Europa als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. Ook in Ermelo hebben we onze medemenselijkheid en barmhartigheid getoond met de opvang van gevluchte gezinnen en kinderen uit Oekraïne. Waardevol dat we dit met elkaar hebben kunnen doen voor onze medemens.

(..) We hopen dat Ermelo ook in de toekomst een zorgdorp blijft, waar we omzien naar elkaar. Ook als het gaat om mensen die hun thuis hebben moeten verlaten op de vlucht voor oorlog en geweld.”