Hierbij de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo en de aangevraagde en verleende vergunningen.
Ontheffi ng Winkeltijdenwet (verleend)Algemene bekendmakingen
- 20 november 2020 is een ontheffi ng van de Winkeltijdenwet verleend aan Albert Heijn Ermelo, gevestigd aan de Branderskamp 9, voor openstelling van de winkel op 22, 23 en 30 december 2020 van 7:00 tot 23:00 uur. De ontheffing van 23 januari 2020 komt hiermee te vervallen 1 januari 2021.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken ingaande op de dag na bekendmaking van het besluit (data hierboven genoemd) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Het indienen van een bezwaarschrift heeft in de meeste gevallen geen opschortende werking. Indien onverwijlde spoed dat noodzakelijk maakt kunt u wanneer u een bezwaarschrift indient, de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U dient het verzoek in bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.Verkeer en Vervoer
Aanvraag omgevingsvergunningBouwen en omgeving
- Eikenlaan 46 voor het kappen van drie zomereiken
- Sophialaan 2 voor het verbouwen van de woning
- Horsterweg 40 voor het vervangen van de antenne-installatie
- Telgter-Engweg 19 voor het kappen van drie Amerikaanse eiken
- Anna van Burenlaan 2 voor het kappen van een grove den
- Oude Telgterweg 203 voor het kappen van 99 bomen
- Struikakkers 25 voor het realiseren van een aanbouw, het vervangen van de dakbedekking en het isoleren van de woning • Ribespad 50 voor het aanleggen van een in- of uitrit.
Verleende omgevingsvergunning
- 26 november 2020 Tijmlaan 18 – 32 voor het renoveren van 8 woningen 7 januari 2021
- 26 november 2020 Huygenslaan 41 voor het bouwen van een bijgebouw met kelder 7 januari 2021
- 26 november 2020 Kostersland 36 voor het wijzigen van de zijgevel 7 januari 2021
- 23 november 2020 Raadhuisplein 4 voor het renoveren van activiteitencentrum "De Dialoog" 4 januari 2021
Melding sloop/asbest
- Op 20 november 2020: Horster-Engweg 18, voor het verwijderen van asbest en het slopen van een oud schuurtje.
Het College van Burgemeester en Wethouders van Ermelo maakt bekend dat een nieuwe straatnaam is toegekend aan de nieuwe openbare weg die ontstaat als gevolg van de woningbouwontwikkeling in en om de Hooge Riet. In het Rijksmonument en op het terrein hierachter komen straks woningen. De huidige oprijlaan vanaf de Dr. Van Dalelaanstraten naar het Rijksmonument de Hooge Riet nu nog in eigendom van Ggz-Centraal, wordt na herontwikkeling eigendom van de gemeente Ermelo. Dit is de reden om bestaande oprijlaan de eigen naam: “Hooge Riet” toe te kennen. Deze naam doet recht aan het Rijksmonument de Hooge Riet. De toekomstige (nog te vergunnen) appartement-woningen in het monument, de terraswoningen achter de Hooge Riet en het Ketelhuis krijgen met dit besluit straks deze straatnaam.
Voor nadere informatie kunt u contact op nemen met de heer Ing. D. Karssen, via telefoonnummer (085) 11 08 247.
Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunt u binnen zes weken na publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hierbij merken wij op, dat het indienen van een bezwaarschrift ingevolge de Algemene wet bestuursrecht tegen dit besluit de werking daarvan niet schorst. Hiertoe kunt u een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Voor de goede orde wijzen wij erop, dat het voor de ontvankelijkheid van een schorsingsverzoek noodzakelijk is, dat een bezwaarschrift als bovenbedoeld is ingediend.
Bestemmingsplan hernieuwd gewijzigd vastgesteld Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 12 november 2020 besloten heeft tot het opnieuw en gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Strand Horst.Bestemmingsplan Strand Horst
De gemeenteraad heeft eerder, op 4 juli 2019, het bestemmingsplan Strand Horst vastgesteld. Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Strand Horst is beroep ingesteld. Naar aanleiding van deze beroepen heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State de Stichting Advies Bestuursrechtspraak (StAB) om advies gevraagd. De StAB heeft een advies uitgebracht over het bestemmingsplan. Naar aanleiding van dit advies is besloten om het bestemmingsplan op een aantal punten aan te passen en opnieuw gewijzigd vast te stellen. Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) biedt daartoe de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van het nemen van een zogenaamd “reparatiebesluit”.
Met het reparatiebesluit heeft de gemeenteraad ook een Nota van wijzigingen gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Strand Horst vastgesteld. In deze nota worden wijzigingen ten opzichte van het oorspronkelijke vastgestelde bestemmingsplan samengevat en toegelicht. Het gaat hierbij om zowel aanpassingen van de verbeelding en de regels (inclusief bijlagen) als om aanpassingen in de toelichting van het bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de “Nota van wijzigingen gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Strand Horst”.
Het raadsbesluit ligt met het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan Strand Horst en de daarbij bijbehorende stukken, met ingang van 3 december 2020 tot en met 13 januari 2021, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Wanneer u het gewijzigde bestemmingsplan wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken via www.ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.
Het raadsbesluit en het vastgesteld bestemmingsplan Strand Horst, met identifi catienummer NL.IMRO.0233. BPstrandhorst-0402, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online).
Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ʼs-Gravenhage.
Het beroep kan uitsluitend worden gericht tegen de in het herstelbesluit aangebrachte wijzigingen. Belanghebbenden, die al beroep hebben ingesteld tegen de eerdere vaststelling van het bestemmingsplan “Strand Horst” hoeven niet opnieuw beroep in te stellen tegen dit herstelbesluit. Het ingestelde beroep heeft, op grond van artikel 6:19 Awb, van rechtswege mede betrekking op het herstelbesluit. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zal deze belanghebbenden over het herstelbesluit informeren.
Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van
het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afl oopt. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.