Melding van vuurwapens leidt tot grootschalige politieactie in Harderwijk

Zondagavond rond 22:45 uur ontving de politie een melding van personen die vuurwapens bij zich zouden hebben op de Staringstraat / Tollensstraat in Harderwijk. 

De melding werd als zeer dringend beschouwd, waarop meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse kwamen

De straten stonden binnen korte tijd vol met politievoertuigen, waaronder vier politiewagens en twee motoren.
 
De ernst van de situatie noopte de politie om geen enkel risico te nemen. Ze besloten zich verdekt op te stellen en een plan van aanpak te formuleren. Op het moment dat er beweging werd waargenomen vanuit een woning en drie mannen in een personenauto stapten, kwam de politie in actie. De mannen werden met getrokken wapens uit hun voertuig verzocht te komen.
 
De drie mannen werden vervolgens geboeid. Na enige tijd konden twee van hen hun weg vervolgen, terwijl de derde man werd aangehouden en meegenomen voor verder verhoor. Bij nader onderzoek in en rondom de woning trof de politie vuurwapens aan die leken op de eerder gemelde wapens. Er wordt momenteel onderzocht of het hier om echte vuurwapens gaat. Details over de hoeveelheid en het type wapens zijn nog niet bekendgemaakt.
 
De politie zet het onderzoek voort om de aard en herkomst van de wapens te achterhalen en om na te gaan of er sprake is van verdere dreiging.

Melding vuurwapen Harderwijk
(112Persfotografie)