Door Marco Jansen - Na vestigingen in Barneveld, Putten en Harderwijk opent Ben de Wit op maandag 18 oktober om 16.00 uur zijn vierde vestiging van Domino’s Pizza: in Ermelo. De vestiging aan de Stationsstraat 54 is de 328ste van Nederland en de 3000ste van Domino’s Pizza Enterprises.
Om dit te vieren komt om 17.30 uur Group CEO Don Meij van Domino’s Pizza Enterprises speciaal op bezoek. ,,Hij komt ter ere hiervan helemaal uit Australië. Maar op deze avond draaien we gewoon.’’
Voorheen zat op deze locatie pannenkoekenrestaurant Likkepot, maar het pand is nu helemaal in de stijl van Domino’s Pizza ingericht. ,,Heel modern en met een grote keuken. We hebben meer ruimte nodig om veel verse pizza’s te kunnen produceren. Het restaurant heeft acht zitplekken; onze focus ligt op het bezorgen en afhalen.’’
De Wit (28) is geboren in Harderwijk, maar woont nu in Barneveld. Hier is hij in 2016 zijn eerste vestiging gestart. In 2018 kwam daar een filiaal in Putten bij, in 2019 is het filiaal in Harderwijk overgenomen en nu volgt opnieuw uitbreiding. ,,Met het openen van een vestiging in Ermelo kunnen wij in het hele dorp bezorgen en worden de bezorggebieden voor de filialen Harderwijk en Putten ook kleiner. Dit betekent dat we daar sneller kunnen bezorgen, dus het is een win-win-situatie voor de klanten en de filialen.’’
Bestelgemak
Domino’s Pizza zit al 30 jaar in Nederland, de eerste vestiging was in Breda. Met name de laatste jaren is de keten erg hard gegroeid met snelheid en versheid als speerpunten. ,,Wij zijn heel erg gericht op bestelgemak. We passen veel technologie toe om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Klanten kunnen via de mobiele app bestellen en zodra wij een bestelling binnen krijgen, maken we de pizza zo snel en zo vers mogelijk. We nemen de tijd die mensen kwijt zijn met het klaarmaken van het avondeten weg. Als je dat zelf doet, ben je er veel langer mee bezig, zeker met het afbakken. Ons concept is erg gericht op afhalen of bezorgen en thuis opeten. We bedienen de hele markt, maar mikken op tweeverdieners, starters op de arbeidsmarkt en studenten; mensen die weinig tijd hebben. Ook voor bedrijven is het ideaal: voor tussen de middag of als mensen moeten overwerken.’’
Twee keer per week worden bolletjes deeg aangeleverd vanuit het hoofdkantoor. Van het deeg wordt een pizza gemaakt, er gaat tomatensaus overheen en vervolgens de ingrediënten. ,,Mensen kunnen de pizza naar eigen smaak aanpassen en ingrediënten toevoegen of weglaten. Deze blanco pizza noemen we ‘Pizza be the chef’. Het assortiment heeft ongeveer 20-25 verschillende smaken pizza’s en om de drie maanden voeren we wat wijzigingen door. We testen en verbeteren smaken na feedback van klanten. Maandag starten we met een nieuwe Four Cheese pizza: een nieuwe kaasmix met Goudse kaas en cheddar kaas. Het is een bewezen concept: je krijgt een goede, lekkere pizza die niet afkoelt als je hem thuis laat bezorgen.”
De Wit is 12,5 jaar geleden begonnen bij Domino’s Pizza in Amersfoort en werkte zich op tot filiaalmanager. Hij is nu vijf jaar franchisenemer bij Domino’s Pizza en de ondernemer heeft inmiddels zo’n 90 medewerkers in dienst. ,,Je krijgt meer ervaring en het wordt overzichtelijker. Per vestiging is een filiaalmanager eindverantwoordelijk voor de winkel en het gezicht. We hebben voor elke vestiging 30 medewerkers – pizzabakkers en bezorgers – en zij worden aangestuurd door shift runners (teamleiders) die de winkel draaien. Het is leuk om in teamverband te werken en zo veel mogelijk verse pizza’s bij klanten te brengen. Zelf sta ik meer achter de schermen, maar de komende week zal ik veel in Ermelo zijn. We zijn voor de nieuwe vestiging nog hard op zoek naar bezorgers.’’
Maandag 18-10 t/m woensdag 20-10 opent de vestiging in Ermelo om 16.00 uur; vanaf donderdag 19/10 gelden de reguliere openingstijden.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 11.30-22.00 uur
zaterdag en zondag: 13.00-22.00 uur
Domino’s Pizza Ermelo
Stationsstraat 54
3851 NJ Ermelo
Tel: 0341-741740
www.dominos.nl
(Ben de Wit)