EU-lijsttrekker Bert-Jan Ruissen bezoekt 75-jarige SGP Ermelo/Speuld tijdens familiedag bij Open Doors

Europa maakt wetten waar we allemaal aan gebonden zijn. Zestig tot zeventig procent van de wetten is afkomstig vanuit Brussel.

De SGP is voor een bescheiden Europa. “Als christenen proberen wij actief te zijn volgens Bijbelse normen,” aldus Ruissen. “In het Europees Parlement vraagt de SGP bijvoorbeeld aandacht voor overlast door wolven en christenvervolging

Volgens cijfers van Open Doors worden wereldwijd 365 miljoen christen vervolgt. De EU werkt samen met landen waar vervolging is en stelt dit daarom aan de orde. Niet alle politieke partijen zien in hoe belangrijk dit is.” Nigeria lijkt een aangenomen resolutie tegen christenvervolgingen wel serieuzer te nemen.


SGP-speerpunten zijn een christelijk geluid te laten horen en Europa te remmen. Samenwerking is nodig is, maar er moet wel een goede balans zijn. De SGP is inmiddels veertig jaar vertegenwoordigd in Brussel.
 
Kinderkoor Jong Adoraim liet verschillende liederen ten gehore brengen en er was een presentatie over 75 jaar SGP Ermelo/Speuld. Daarna was er gelegenheid voor de aanwezige kinderen om het smokkelbos van Open Doors te ontdekken.
 
Voorafgaand aan deze familiedag was Bert-Jan Ruissen met zijn team aanwezig bij Wolterra in Ermelo. Eigenaar Dirk Jan van Dalfsen toonde hoe schapenwol als circulaire grondstof wordt omgevormd tot wolkorrels en wolpotgrond en hoe dit product in de markt wordt gezet. Ook diverse hogescholen en universiteiten doen hier onderzoek naar. Tenslotte werd aan Ruissen een zak wolkorrels overhandigd.
 
“Het was een goede en inhoudelijke dag met een mooie opkomst,” aldus plaatselijk SGP-fractievoorzitter Pieter Stam.