Elsa Brasem eerste kinderburgemeester van de gemeente Ermelo

Woensdagavond vond de installatie van de eerste kinderburgemeester van de gemeente Ermelo plaats. Burgemeester Hans van Daalen heeft de 9-jarige Elsa Brasem van Basisschool de Cantharel tijdens een bijzondere raadsvergadering geinstalleerd.

Woensdagmiddag mochten 7 kinderen van verschillende basisscholen uit Ermelo een pitch houden

De verkiezing vond plaats in het Huis van Ermelo, waar Elsa haar plannen heeft gepresenteerd aan een volle zaal met ouders, broertjes en zusjes, juffen en meesters, het college en de andere kandidaten.

De verkiezing begon vorige maand in de klas van Elsa waar zij met enthousiasme werd gekozen door medeleerlingen. Na deze spannende eerste ronde kreeg Elsa woensdagmiddag de kans om de ideeën en voorstellen van haar klas aan een breder publiek voor te stellen. De plannen zijn onder andere om beter te handhaven op fatbikes en meer drempels bij scholen te plaatsen. Ook moeten speeltuinen aantrekkelijker worden gemaakt voor oudere kinderen omdat ze nu te veel gericht zijn op jonge kinderen.


Kinderburgemeester Elsa Brasem Ermelo

Na de installatie presenteerde zij in de raadszaal de 3 punten wat zij graag zou willen verbeteren het komende jaar. Zo wil ze graag dat het veiliger wordt in het verkeer, dat er meer activiteiten georganiseerd worden zoals bijvoorbeeld een teken- en knutselclub, spelletjesmiddag op een groot plein en ook wil ze graag dat er een speeltuin met trampoline, een klimwand enz. komt voor de iets oudere kinderen.

Haar eerste optreden als kinderburgemeester zal waarschijnlijk de intocht van Sinterklaas zijn.

Kinderburgemeester Ermelo Elsa Brasem