Eerst woningbouw, dan gemeentewerf!

Ingezonden - De VVD heeft een motie ingediend in zake het voorstel van het college van Ermelo om de verouderde gemeentewerf vanuit Kerkdennen te verplaatsen naar de Telgterengweg 21a, ook wel bekent als “de Zandkamp”. 

De plek op Kerkdennen die daarbij vrijkomt kan echter niet voor woningbouw bestemd worden door de aanwezigheid van bedrijven in de directe omgeving en zal dan dus braak komen te liggen

Een eventuele toekomstige transitie van Kerkdennen naar woonwijk is nog op zijn minst zeker en duurt nog wel 25 jaar waardoor dan pas woningbouw op het vrijgekomen terrein mogelijk zal zijn wat veel te laat is. De woningnood is ongekend hoog en het bouwen van woningen moet een maximale prioriteit hebben.

De VVD Ermelo is daarom van mening dat woningbouw op de Zandkamp in plaats van een gemeentewerf in een zeer dringende behoefte zal voorzien en bijkomend een batig saldo zal opleveren. Met dit batig saldo kan renovatie van de huidige gemeentewerf betaald worden zodat deze op zijn plek kan blijven. Op termijn kan de gemeentewerf verplaatst worden naar het nog te realiseren bedrijventerrein A-28 waarbij dan ook de gronden Kerkdennen vrijkomen voor woningbouw. Een win – win situatie dus!

Gert Jan Brouwer
Raadslid VVD Ermelo