DVS'33 Ermelo ten onder bij slagvaardig DOVO (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo is in speelronde 5 hard onderuit gegaan op sportpark Panhuis, waar gastheer DOVO veel effectiever was en ook beter verdedigde. De Veenendalers hebben patent op een vroege openingstreffer en maakten daar ook nu gebruik van.

De geelzwarten kwamen echter terug in de wedstrijd en de 1-1 leek ook de ruststand te worden, maar door een ongelukkig eigen doelpunt moesten de Ermeloërs toch weer in de achtervolging

Alle goede hoop voor een resultaat kon de prullenbak in na een snelle 3-1, waarna de roodwitten dankbaar gebruik maakten van de geboden ruimte en de score verder opvoerden.

Door de nederlaag is DVS nu echt middenmoter met 9 uit 5 (9-9), hoewel het zich handhaafde op de zesde plek. De twee lijstaanvoerders maakten met 15 uit 5 geen fout, want ook sv Urk won met 0-2 bij de amateurs van Ajax. De doelsaldi zijn gelijk, maar DOVO scoorde net een keer vaker en leidt nu de dans in de Derde Divisie A. Trainer Joram Hendriks liet de zelfde elf spelers voor de aftrap opdraven als een week eerder op Urk.

DVS toch met achterstand de rust in
Dat er twee ploegen op het veld stonden, die alleen maar de overwinning wilden, was in de eerste vijf  minuten al wel duidelijk. Allebei hadden tot tweemaal toe perspectief op de openingstreffer, maar de thuisclub realiseerde die ook. Het had ook anders kunnen lopen. In de 2e minuut combineerde DVS in de ‘zestien’ door de Veenendaalse verdediging, maar het kwam niet tot een doelpoging. Twee minuten later dook Nick Hak na een goede steekpass vrij op voor de Ermelose sluitpost, maar Jan van Willige lijkt in de een-op-een-duels onverslaanbaar. Ook nu. In de 5e minuut kregen beide clubs nog een kans. Het schot van Mike Ahrens op de rand van het strafschopgebied koerste richting de hoek bij de linkerpaal, maar had niet het gif en de snelheid om doelman Nick van den Dam te passeren. Dat had het schot na een langlopende aanval met de pass van Lars Huber op Nick Hak, die de bal slim doodlegde, van Lars Vermeulen wel. Van Willige was verslagen, 1-0. De thuisclub ging nu meer achterover leunen. DVS had meer balbezit, maar creëerde nog niets tot de 19e minuut. Ian van Otterlo hield een lang lopende aanval levend, waarna Roland Baas vanaf de voorzet verzond bij de tweede paal, waar Mike Ahrens raak kopte.

Die 1-1 deed wat met DOVO, dat zich moest herpakken en daar zo’n kwartier voor nodig had. In die fase mocht DVS, dat beter voetbalde, wel degelijk denken aan een zege. Helaas ging een goede voorzet van Benjamin Roemeon aan zowel Yannick bouw als Ian van Otterlo voorbij. In de 32e minuut lukte het Benjamin Roemeon niet om die voorzet uit een goede crosspass en balaanname te geven, maar kon Roland Baas dat uit de teruggelegde bal wel. Ian van Otterlo kwam echter niet tot een afdoend schot. Pas in de 35e minuut konden de roodwitten aanvallend weer wat van zich laten zien, maar het schot van Nick de Bondt ging naast. Toch zou de thuisclub met een 2-1 voorsprong gaan rusten. Een lukrake diepe bal van Nick de Bondt kwam op het hoofd van Sem de Wit met de bedoeling die terug te koppen, maar doelman Jan van Willige was al uit zijn doel gekomen en zag het leer over zich heen en in het net gaan. Zeer ongelukkig. De geelzwarten moesten dus weer in de achtervolging.

Duel na rust snel beslist
Zonder wijzigingen in de formaties was de wedstrijd na rust al in de 48e minuut beslist. DOVO, dat over het algemeen de persoonlijke duels won, kreeg een schietkans na het terugleggen van de bal door Mo Bendadi, die door Lars Vermeulen als een streep werd ingeschoten, 3-1. Als de keeper van de roodwitten twee minuten later de inzet van Mike Ahrens na zijn versnelling niet uit de linkerhoek had getikt, had het misschien nog weer een wedstrijd geworden. Uit de hoekschop voor DVS counterden de Veenendalers naar een nieuwe mogelijkheid. Mike Ahrens slaagde er niet in om de voorzet van Nick Hak er met zijn sliding uit te halen, maar hier had Jan van Willige verder geen moeite mee. Drie minuten later legde Benjamin Roemeon de bal op het hoofd van Mike Ahrens, maar ook die poging ging naast. Dat waren ballen, die eigenlijk voor een spits als Yannick bouw bedoeld zijn. Joram Hendriks maakte een statement en pleegde een driedubbele wissel. Stef Nijland, Zico Soree en Jorick Priem kwamen in de 57e minuut in het veld voor Ian van Otterlo, Yanick Bouw en Mike Ahrens, die net een blessurebehandeling had gehad.

Met de oud-EFC’er gebeurde er wel weer wat meer op de rechterflank; Jorick Priem dwong een aantal hoekschoppen af. Uit een daarvan kopte Stef Nijland in de 70e minuut goed in, maar Max den Boer haalde de bal van de doellijn. Een minuut daarvoor had Matthijs van Nispen de 4-1 al op zijn schoen na een goede actie en assist van oud-DVS’er Lars Huber. De middenvelder schoot echter druistig hoog over. Natuurlijk had DVS nog steeds een veldoverwicht en trainer Jeroen van Bezouwen greep in door in de 76e minuut Joost Screever en Lulinho Martins in te brengen voor Nick Hak en Matthijs van Nispen. Ook de behendige Mo Bendadi verliet drie minuten later het veld voor Robin Hörst. Even daarvoor had Joram Hendriks een aanvallende wissel gepleegd, door controleur Rick Dekker eraf te halen voor Torino Hunte; de Ermeloërs speelden nu met vier man voorin en twee middenvelders. Het gewenste effect bleef echter uit. Integendeel. Man of the Match Lars Vermeulen veroverde zelf de bal, soleerde tussen een aantal DVS’ers heen en zette met een schot de 4-1 op het scorebord. De verfrissende wissel van Jorick Priem te spijt; hij leverde de voorzet waaruit Benjamin Roemeon in de 83e minuut met een hakballetje doelman Nick van den Dam probeerde te verschalken. Tevergeefs. Daarmee was een einde gekomen aan de Ermelose dadendrang, maar nog niet aan die van DOVO, dat naar hartenlust opdook in de geboden ruimte. In de 85e minuut kwamen de Veenendalers nog wel met vijf man tegenover drie geelwarten te staan, maar invaller Robin Hörst schoot over. Met nog twee minuten op de klok wisselde de gastheren voor de laatste maal; Ifra Sow voor de man van de hattrick. Het werd zowaar ook nog 5-1, toen de thuisclub in de voorlaatste minuut na een wonderbaarlijke ingooi overnam, snel omschakelde en Lulhinho Martins in alle vrijheid een boogballetje op de kansloze Jan van Willige losliet. Daarmee was een smadelijk nederlaag op “Panhuis” voor DVS een feit.

“Wij moeten karakter gaan tonen”
Oefenmeester Joram Hendriks begon met dezelfde basis als een week eerder op Urk: “Ik vond dat die jongens het prima hadden gedaan, dus ik zag geen reden om die te veranderen.” DOVO had een patent op vroege treffers, maar dat was geen reden voor verhoogde waakzaamheid: “Ik had er geen rekening mee gehouden, dat we zo snel een treffer tegen zouden krijgen. Bij dat eerste doelpunt probeerden wij hoog druk te zetten, maar dan laten we die middenvelder van DOVO wegdraaien op de linkerkant. Via Hak komt die bal bij die man, die ‘m binnen schoot. Op zich een goede goal, maar wij waren niet fel genoeg om dat duel te winnen, zodat die weg kon draaien. Dat gebeurde vanmiddag bij ons wel vaker, dat die middenvelders konden wegdraaien. Die 1-1 vond ik een geweldig doelpunt; een goed voorzet, die we binnenlopen bij de eerste paal. Zo na die 41e minuut, dacht ik, dat we met 1-1 de rust in zouden gaan. Dan komt er een lange bal over 40, 50 meter. Die koppen we terug op Jan en daarbij is er geen communicatie en sta je vlak voor rust op een hele vervelende manier met 2-1 achter. Hij kopte ‘m bewust terug, want hij dacht dat Jan op de lijn stond. Dan moet je weer in de achtervolging. Bij die 3-1 hebben wij een corner en scoren zij in de omschakeling. Die gaat er wel als een streep in, maar ik vind het wel bijzonder, dat zij in dat sprintduel zoveel power leveren, wat wij niet doen. Die derde en die vierde vond ik illustrerend voor deze middag. Ik miste pit.

Bij die vierde hadden zij een corner, maar mag die man tussen twee man van ons aannemen en zo wegdraaien. Bij die 5-1 hebben wij een ingooi, breedtebal en die verliezen we. Dan gaat die bal diep. We kunnen het wel heel lang hebben over tactiek of over techniek, maar wij moeten zelf bezig zijn met persoonlijke duels winnen en dat ook uitstralen. Dat hebben we gewoon niet gedaan en dat was zwaar onvoldoende. Zij doen er alles aan om te scoren en wij doen onvoldoende om te voorkomen, dat ze scoren. Wij moeten karakter gaan tonen in persoonlijke duels. Het enige positieve vanmiddag is Jorick. Ik had er wel meer dan drie kunnen wisselen, maar dan blijkt, dat het met die voorzetten van Jorick wel gevaarlijker werd. Met Mike op rechts wordt het gevaarlijk als Nicky eroverheen komt, maar die was vanmiddag wat slordig; ook in zijn balaannames. Later gingen we met vier man voorop spelen en twee middenvelders, omdat ik wel de eerste fase opbouw wilden hebben. Met drie man achterin wordt het wel heel snel de lange bal en krijg je ‘m ook snel terug. We zijn een keer doorgekomen in die periode, dus dat zette ook geen zoden aan de dijk. DOVO heeft ons terecht verslagen. We moeten nu ook niet gaan vrezen voor Sparta Nijkerk volgende week. Dan zullen we wel meer karakter moeten tonen dan we vandaag hebben gedaan.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Jan van Willige, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Basil Camara, Roland Baas, Maarten van Dijk, Rick Dekker (78’ Torino Hunte), Ian van Otterlo (57’ Stef Nijland), Mike Ahrens (57’ Jorick Priem), Yannick Bouw (57’ Zico Soree), Benjamin Roemeon.
Opstelling DOVO: Nick van den Dam, Jorrit Fiegen, Vito Wormgoor, Nick de Bondt, Sil Buikema, Max den Boer, Matthijs van Nispen (76’ Lulhinho Martins), Lars Huber, Lars Vermeulen (88’ Ifra Sow), Nick Hak (76’ Joost Screever) , Mo Bendadi (79’ Robin Hörst).

Scheidsrechter: Dhr. P,A.H. Weghorst uit Oldenzaal.

Scoreverloop: 5’ Lars Vermeulen 1-0, 19’ Mike Ahrens 1-1, 42’ Sem de Wit e.d. 2-1, 48’ Lars Vermeulen 3-1, 82’ Lars Vermeulen 4-1, 89’ Lulhinho Martins 5-1.