Dindoa morele winnaar in derby tegen Unitas/Perspectief (wedstrijdverslag)

Rondom het veld in Harderwijk was het een drukte van belang. De derby tegen Unitas/Perspectief kon wederom rekenen op grote publieke belangstelling. Hugo van Woudenberg had zijn vakken nogmaals anders samengesteld dan vorige week. Hij mocht reageren op de opstelling van de tegenstander en koos ervoor om de broertjes Van Boven (Mike bij Unitas/Perspectief en Roy bij Dindoa) tegen elkaar te laten uitkomen.

Ook mocht Mark Kreikamp (Unitas/Perspectief) zijn kunst van verdedigen aanscherpen tegen Tom van den Berg

Coach Marc Houtman van Unitas/Perspectief had zijn motiverende speech blijkbaar dit keer voor de wedstrijd gehouden want de thuisploeg schoot uit de startblokken. De eerste aanval van Unitas/Perspectief leidde direct tot een doelpunt. Daarna was het de beurt aan Dindoa dat antwoordde met een doelpunt van Marinda Vliek. Haar vak werd gecompleteerd door Tom van den Berg, Bjarne Sinneker en Aniek Odding. Na de 1-1 had Unitas/Perspectief de overhand en liep binnen vijf minuten uit naar een 4 -1 voorsprong.

Met het vak bestaande uit Roy van Boven, Alain ter Horst, Saskia Lieman en Femke ten Hove werd de stand na een kwartier spelen weer gelijkgetrokken en stond de 4-4 op het scorebord.

De wedstrijd kende een gelijk opgaande strijd, alle spelers zetten zich 200% in en trakteerden het publiek op veel spanning en mooie doelpunten. Dindoa hield zich goed aan de vooraf gemaakte afspraken. In de aanval was duidelijk wat de plannen waren en deze werden goed en geduldig uitgevoerd. Door een doelpunt van Tom van den Berg kwam Dindoa op een 4-5 voorsprong. Dindoa liet Unitas/Perspectief niet in haar spel komen en hield daarmee de spanning in de wedstrijd.

Vlak voor rust bracht coach Hugo van Woudenberg Lars van der Velde in de aanval en hij hoopte hiermee een doelpunt te forceren. Het was echter Unitas/Perspectief dat met een voorsprong van 11-10 de thee mocht gaan drinken.

De tweede helft begon Dindoa met dezelfde samenstelling als waar de wedstrijd mee begonnen was. Het was Unitas/Perspectief dat na vier minuten de score opende en de 12-10 liet aantekenen. De wedstrijd ging in deze fase gelijk op waarbij Dindoa de tegenstander maximaal twee doelpunten voorsprong gaf. Na ruim vijf minuten kreeg Alain ter Horst de smaak te pakken en hij scoorde binnen een minuut tweemaal. Hiermee was de stand weer gelijkgetrokken en voor de coach van Unitas/Perspectief was dit voldoende reden om in te grijpen in zijn ploeg. Met een dubbele wissel probeerde hij weer ritme in zijn ploeg te krijgen. Ook aan de zijde van Dindoa werd er gewisseld en kwam Lars van der Velde in het veld voor Bjarne Sinneker.

Daar waar in eerdere wedstrijden in de tweede helft het kaarsje soms langzaam uitging, kwamen in Harderwijk extra krachten naar boven bij de Ermeloërs. Dindoa nam via doelpunten van Lars van der Velde en Aniek Odding een 16-18 voorsprong, maar met schoten van grote afstand trok Unitas/Perspectief de stand weer gelijk naar 18-18.

Met nog vier minuten op de klok zorgde Lars van der Velde wederom voor een voorsprong voor Dindoa. Unitas/Perspectief haakte weer aan, maar twee minuten later vergrootte Tom van den Berg de voorsprong opnieuw naar twee doelpunten. Bjarne Sinneker werd in de verdediging nog ingebracht voor Tom van den Berg.

Bij een 18-20 voorsprong verzuimde Dindoa de marge te behouden door te veel balverlies te leiden en gaf daarmee Unitas/Perspectief de gelegenheid zich terug te knokken in de wedstrijd. Noah Bijsterbosch bleek andermaal over een geweldig killer instinct te beschikken met twee knappe goals. In de laatste minuut werd Dindoa een strafworp onthouden, die aan de andere kant wel werd gegeven. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 21-20 overwinning voor Unitas/Perspectief.

De druiven waren even zuur voor de Ermeloërs, maar al snel nam de trots het over en drong het besef door dat de ploeg met dit soort wedstrijden een geweldige voorbereiding op het spannende zaalseizoen heeft.

Na afloop van de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in Harderwijk en genoten ook velen uit Ermelo van de silent disco waar onder andere onze eigen Joost van de Beek als DJ optrad.

Doelpunten: Tom van den Berg 5, Alain ter Horst 3, Lars van der Velde 2, Aniek Odding 2, Bjarne Sinneker 2, Roy van Boven 2, Femke ten Hove 2, Saskia Lieman 1, Marinda Vliek 1