Dindoa komt tekort in eerste returnwedstrijd in de Ereklasse (wedstrijdverslag)

Deze zaterdag stond in het teken van de laatste thuiswedstrijd op het veld voor ons eerste team. De zaterdag begon direct al feestelijk toen in de vroege ochtend de F2 hun kampioenschap mocht vieren. Later in de ochtend boekte ook onze A3 een belangrijke overwinning waardoor ook hen het kampioenschap niet meer kan ontgaan.

Om 14.00 uur was het de beurt aan Dindoa 2 om hun return te spelen tegen het derde team van buurvereniging Unitas/Perspectief uit Harderwijk

Nadat de wedstrijd in Harderwijk nog verloren werd met drie doelpunten verschil werd dat deze keer rechtgezet. Na een uitstekende eerste helft werd de voorsprong in de tweede helft geconsolideerd. Uiteindelijk werd de wedstrijd met vier doelpunten verschil gewonnen waardoor ons tweede team een eventueel kampioenschap volledig in eigen hand heeft.

Om 15.30 uur was het de tijd aan ons eerste om de goede reeks wedstrijden een vervolg te geven. De afgelopen drie zaterdagen kon Dindoa in de eerste helft de tegenstanders het vuur aan de schenen leggen op het hoogste niveau. Helaas was daar deze zaterdag niets van te merken. Door de afwezigheid van Nina de Romph en Daphne van Boven-van den Berg begon Marinda Vliek in de basis. Het eerste aanvalsvak werd compleet gemaakt door Aniek Odding, Lars van der Velde en Alain ter Horst.

In de eerste aanval opende Lars van der Velde meteen de score en zette daarmee Dindoa op voorsprong. Spirit maakte in de daarop volgende aanval direct de gelijkmaker, waardoor de stand binnen één minuut al gelijk was getrokken. Hierna was het de beurt aan het vak met Saskia Lieman, Femke ten Hove, Bjarne Sinneker en Roy van Boven om de korf te vinden. Saskia Lieman wist al snel de stand weer in het voordeel van Dindoa te trekken met een zuiver afstandsschot. Na een aantal vruchteloze aanvallen scoorde uiteindelijk Spirit wederom de gelijkmaker.

Na de stroeve eerste 10 minuten begon Spirit steeds meer zijn draai te vinden en rebounds te winnen. Hierdoor kon men in de aanval duidelijk meer kansen nemen. Spirit was in deze fase ook duidelijk de bovenliggende partij en wist dit ook om te zetten in scores. Dindoa keek zodoende na ruim een kwartier korfballen tegen een 2 – 6 achterstand aan.

Het was Aniek Odding die de korf weer vond en hiermee de 3 – 6 liet aantekenen. Dindoa wist in deze fase van de wedstrijd de korf weer wat beter te vinden, echter de gasten uit Voorthuizen scoorden rustig mee. Een aantal minuten voor rust zette coach Hugo van Woudenberg zijn eerste wissel in. Tom van den Berg verving in de aanval Alain ter Horst, dit in de hoop om met een verse kracht toch de achterstand in te lopen. Maar ook deze wissel bracht niet het schrikeffect bij de tegenstander. De thee werd opgezocht met een 5 – 8 achterstand.

Na de rust veranderde het beeld van de wedstrijd voor de Dindoa supporters helaas niet. Spirit liet al snel de 5 – 9 aantekenen. De scores bij Dindoa kwamen nog steeds zeer moeizaam tot stand mede door het goede verdedigende werk van Spirit. De achterstand werd gedurende de wedstrijd steeds iets groter. Coach Hugo van Woudenberg bracht aanvallend Alain ter Horst weer in het veld voor Bjarne Sinneker. Later werden ook nog Boaz Poppe, Nannet van Staveren en Joost van de Beek ingebracht. Maar al deze wissels leidden niet tot het gewenste effect. Uiteindelijk was het een wedstrijd waarin er voldoende schoten op de korf waren van Dindoa maar was het percentage dat ook een doelpunt werd te laag. De wedstrijd werd uiteindelijk met 11 – 20 verloren.

Volgende week zaterdag staat de return bij Unitas/Perspectief in Harderwijk op het programma. De wedstrijd start om 16.30 uur. Dindoa 2 speelt om 14.55 een belangrijke wedstrijd in de race om het kampioenschap tegen hekkensluiter NRC'22 in Enschede.

Doelpunten: Boaz Poppe 2, Tom van den Berg 2, Roy van Boven 2, Lars van der Velde 2, Saskia Lieman 1, Aniek Odding 1, Bjarne Sinneker 1.