Dindoa hard onderuit tegen DOS’46/VDK Groep (wedstrijdverslag)

Op zaterdagavond om 19.00 stond in Nijeveen voor Dindoa de laatste veldwedstrijd op het programma van dit najaar. Hugo van Woudenberg beschikte ook deze wedstrijd nog niet over Daphne van Boven – van den Berg en Nina de Romph, waardoor Marinda Vliek wederom in de basis mocht beginnen.

Zij vormde samen met Aniek Odding, Lars van der Velde en Alain ter Horst de verdediging. Het eerste aanvalsvak bestond uit Saskia Lieman, Femke ten Hove, Bjarne Sinneker en Tom van den Berg

DOS’46/VDK Groep schoot goed uit de startblokken en scoorde direct de 1-0. Dindoa was echter niet van plan om de winst zo maar cadeau te geven en Tom van den Berg maakte eigenhandig de gelijkmaker vanaf de strafworpstip. Ook Lars van der Velde deed een duit in het zakje en zette Dindoa op voorsprong met een afstandsschot. Dit was het teken voor DOS’46/VDK Groep om aan te zetten en hiermee te laten zien dat ze behoren tot de top van Nederland. De ploeg uit Nijeveen speelde vrijuit, hanteerde een hoog tempo en liep uit naar 8-3. Lars van der Velde was de enige die tijdens deze run van zeven doelpunten ook tot scoren kwam.

Dindoa nam een time-out, maar dit sorteerde niet direct het gewenste effect. DOS’46/VDK Groep ging rustig door met scoren en Dindoa keek tegen een 11-3 achterstand aan. Het was wederom Lars van der Velde die tot scoren kwam en ook Aniek Odding pikte een doelpunt mee. Dindoa had moeite om DOS’46/VDK Groep, dat er lustig op los scoorde en fraaie aanvallen toonde, het vuur aan de schenen te leggen. Het arbitrale duo floot na dertig minuten bij een stand van 14-5 voor de rust.

In het begin van de tweede helft hadden beide teams moeite om tot scoren te komen. Dindoa draait goede aanvallen en kan meer herhalen, maar weet deze aanvallen niet te bekronen met doelpunten. Het eerste doelpunt na rust valt uiteindelijk aan Nijeveense zijde, maar ook Tom van den Berg weet weer de korf te vinden.

Het spelbeeld van de tweede helft is identiek aan dat van de eerste helft. DOS’46/VDK Groep komt beter in haar spel en kent een goed afrondingspercentage. Dindoa doet alles wat in haar macht ligt op verdedigend vlak, maar komt aanvallend niet uit de verf. Men is niet scherp in standaardsituaties en weet vrije ballen niet uit te spelen. Uiteindelijk gaat er slechts één vrije bal voor de Ermeloërs richting de korf. De ploeg van Hugo van Woudenberg kan niet voorkomen dat ze halverwege de tweede helft tegen een 20-6 achterstand aankijkt. Ondertussen wordt Aniek Odding fel op de huid gezeten door haar directe tegenstander, maar weet hieraan te ontsnappen en zet de 20-7 op het scorebord.

Hugo van Woudenberg brengt op den duur Roy van Boven voor Lars van der Velde. Het harde werken van Roy van Boven in de rebound resulteert in een goede kans voor Marinda Vliek. Deze kans wordt niet direct benut, maar ze vangt handig haar eigen bal af en rondt deze onderhands in tweede instantie netjes af: 20-8. Vervolgens mag ook Boaz Poppe het veld betreden en hij vervangt Bjarne Sinneker. Boaz Poppe brengt flink wat nieuwe energie in het vak en hij verzilvert een fraaie doorloopbal na een scherpe actie: 21-9.

Het slotakkoord van de wedstrijd is voor DOS’46/VDK Groep en de wedstrijd eindigt in 23-9 nederlaag voor Dindoa. Hiermee komt er vooralsnog een einde aan het avontuur in de Ereklasse voor de ploeg uit Ermelo. Zij zullen na het zaalseizoen uitkomen in de hoofdklasse. Er wacht na de zaal voor Dindoa 2 echter wel een mooi avontuur in de reserve ereklasse, want zij wonnen afgelopen zaterdag de kampioensstrijd van AVO 2. We feliciteren de ploeg van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker met deze geweldige prestatie!

Doelpunten: Lars van der Velde 3, Tom van den Berg 2, Aniek Odding 2, Marinda Vliek 1, Boaz Poppe 1.