Beleef het verhaal van een huisarts in oorlogstijd

Loop mee en beleef de spannende, interactieve theaterwandeling 'Holtrop', een verhaal van een arts in oorlogstijd! Ontdek hoe de Ermelose huisarts 80 jaar geleden betrokken was bij het verzet en hoe hij werd opgepakt. 

Stap in het theater zonder muren, zonder stoelen. Ga mee, terug in de tijd.

Roelf Holtrop werd na verhoor in Kamp Vught – het enige SS-kamp in Nederland – opgesloten. Hij beschreef zijn verblijf en de manier hoe gevangenen probeerden te overleven.

Volgend jaar wordt er uitgebreid stilgestaan bij 80 jaar bevrijding. Maar daar ging veel ellende aan vooraf. Gebeurtenissen uit die tijd zijn ingrediënten voor een bijzonder evenement in het laatste weekend van oktober en het eerste weekend van november. Ontmoet mensen van toen en ervaar de dilemma’s. Verschillende organisaties hebben de handen ineen geslagen en komen met de theaterwandeling ‘Holtrop, operatie overleven’. Acteurs, projecties, audio en video in combinatie met muziek zorgen voor een indrukwekkende voorstelling. Lokale historie, een meeslepend verhaal, als rode draad tijdens een onvergetelijke tocht.

De Theaterwandelingen zijn op:
  • Vrijdag 25 oktober, zaterdag 26 oktober
  • vrijdag 01 november en zaterdag 02 november
De eerste wandelingen starten om 18.00 uur.
De prijs bedraagt € 13,95 p.p.

Meer informatie en tickets over de theaterwandeling. www.hetpakhuisermelo.nl