Beleef de Nationale Sportweek in Ermelo

Van 20 t/m 29 september 2024 viert Ermelo de Nationale Sportweek. Deze week staat volledig in het teken van sport en beweging, met als doel zoveel mogelijk inwoners op een plezierige manier in beweging te krijgen. 

Interactie Sportbedrijf Ermelo biedt een uitgebreid programma met toegankelijke activiteiten waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Let op: voor sommige activiteiten is aanmelden verplicht

Op zaterdag 21 september wordt Sportcentrum Triade omgetoverd tot een spectaculair volleybalveld met neonverlichting. Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen deelnemen aan een uniek blacklight-volleybaltoernooi. Of je nu ervaren volleyballer bent of niet, iedereen kan meedoen.

Maandag 23 september wordt de Nationale Sportweek officieel geopend door wethouder Sarath Hamstra op basisschool De Klokbeker (onderbouw). Om 10:00 uur doen de kinderen mee aan de 10@10 Challenge: in 10 minuten proberen ze 10 verschillende sporten uit. Het is algemeen bekend dat fitte kinderen beter presteren. De 10@10 Challenge is dan ook een energieke start van hun dag.

Tijdens de Nationale Sportweek komen de buurtsportcoaches van Interactie naar de wijken met leuke sport- en spelactiviteiten, zoals Archery Tag, Spikeball en Levend Stratego. Doe mee en ontdek nieuwe sporten in je eigen buurt!

Op woensdagochtend 25 september kun je gratis kennismaken met de SportMix tijdens de SportMix XXL. De SportMix is een 12 weken durend beweegprogramma, vol gevarieerde sportactiviteiten, persoonlijke begeleiding en gezelligheid. Elke paar weken ontdekken deelnemers een nieuwe sport op hun eigen niveau. SportMix XXL bied je kans om een ochtend te ervaren hoe het is om deel uit te maken van deze sportgroep.

Woensdagmiddag 25 september organiseert Interactie, in samenwerking met de Kanovijver, een sport- en spelmiddag. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn van harte welkom om gratis mee te spelen. Er worden diverse sport- en spelactiviteiten aangeboden. Let op: een zwemdiploma is verplicht.

Tijdens de Nationale Sportweek starten we met het Wandelmoment. Wil je graag in beweging komen, nieuwe mensen ontmoeten of gemotiveerd worden om naar buiten te gaan? Wandel dan gezellig mee op donderdag 26 september. Om 12:00 uur is iedereen welkom die van wandelen houdt. We wandelen ongeveer 5 km en verzamelen op de parkeerplaats Herderlaan (achter De Klokbeker, aan de heide).

Interactie zorgt er deze week ook voor dat ouderen actief blijven. Elke dag gaan we op pad met de duofiets om ouderen mee te nemen op een prachtige fietstocht door Ermelo. Daarnaast organiseren we beweegactiviteiten op vier zorglocaties van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het doel is om ouderen op een ontspannen manier in beweging te brengen en hen te inspireren om actief te blijven.

Wil je zelf actief sporten en spelen tijdens de Nationale Sportweek? Neem contact op met de buurtsportcoaches via [email protected] voor het lenen van sport- en spelmaterialen.

Meer informatie en aanmelden voor activiteiten vind je op: www.interactie-ermelo.nl/beleef-de-nationale-sportweek-in-ermelo. Kom in beweging en beleef de Nationale Sportweek in Ermelo.